onsdag 15 april 2009

Spökbarnen som ändrade färg...


Dessa spöken är gjorda av en tygbit som klistrats på en flirtkula och sen doppats i gips. OBS! det tar lång tid att torka. Därefter målas de i sina rätta färger (se bilden). När vi berättar sagan börjar vi att lägga vitt tyg över vart och ett av spökena. Sen när de ändrar färg tar vi av det.

Det var en gång en spökmamma som hade nio små spökbarn. En dag öppnade spökmamman kylskåpet och upptäckte att de hade så lite mat att hon måste gå till affären och handla. Innan hon gick sade hon till sina barn "kom ihåg att spökbarn bara får äta vit mat, annars byter ni färg". Sedan gick hon till affären.
Men under tiden hon var borta blev ett spökbarn hungrig och började leta efter mat. Han hittade bananer i skafferiet, åt upp en – och vips blev han gul!
Det andra spökbarnet hittade spenat, åt upp det - och vips blev han grön!
Det tredje spökbarnet åt en hel skål med jordgubbar – och vips blev han röd!
Det fjärde spökbarnet åt plommon – och vips blev han lila!Det femte spökbarnet drack rosa saft – och vips blev han rosa!
Det sjätte spökbarnet hittade lakrits och åt upp det – vips blev han svart!
Det sjunde spökbarnet hittade en fruktskål och åt två apelsiner – vips blev han orange!
Det åttonde spökbarnet hittade ett fat med blåbärsmuffins och åt tre sådana – vips blev han blå!
Det nionde spökbarnet såg vad som hände med hans syskon, och han ville förbli vit. Så han letade efter vit mat och hittade glass i frysen – men när han ätit av den blev han brunprickig! Det var chokladbitar i glassen!
När mamman kom hem skrek hon "åh nej! Nu måste ni äta vit mat, så ni blir vita igen!" Sedan gav hon barnen risgrynsgröt, vaniljglass och mjölk att dricka, tills barnen blev vita igen.
Alternativt slut: När spökmamman kom hem skrek hon "åh nej! Nu måste vi ringa till doktorn så han får komma och ge er medicin!" Doktorn kom och gav alla barnen varsin sked medicin ur en stor flaska, och de blev skinande vita spökbarn igen.

Inga kommentarer: