torsdag 4 juni 2009

Rollek i bygglek...


Under våren har barnen byggt väldigt mycket och utvecklat sin konstruktionslek. Därför bestämde vi pedagoger oss för att "hänga på tåget" och utmana dem ännu mer. Vi flyttade byggrummet till ett rum där de som vill bygga kan stänga dörren och dessutom spara byggen till nästa dag utan att behöva plocka undan. Byggmaterial som följde med in i det nya rummet var mjuka byggklossar, kaplastavar och djur. Tanken är sen att fylla på med annat byggmaterial så som tyg och papprör. För att få in rolleken i byggleken tillförde vi "oss själva", barn och pedagoger, i form av laminerade foton (se bild). Vår tanke med "figurerna" är att få lov att vara antingen sig själv eller någon annan i bygget som de har gjort. Och på så vis "vara med" i bygget, bo i slottet, klättra på muren, vakta djuren, balansera på bron etc.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Vi använder oss av just sådana bilder på oss i samlingen. Och det här var ju en bra ide att fortsätta att använda bilderna på.
mvh avd Solkatten i västerås

junhe sa...

Godmorgon!
Vilken härligt inspirerande blogg! Jag hittade er via förskoletidningen på mitt arbete. Till hösten kommer vi dela in vår avdelning (1-3 år) i mindre grupper och arbeta lite utifrån vad ettåringar, tvååringar respektive treåringar behöver. Naturligtvis har vi samling och andra aktiviteter tillsammans också. Jag och en kollega kommer att ha ettåringarna och ska göra sådana bilder på oss pedagoger och barn för att förstärka vem som är på dagis eller är borta från dagis, rollekar osv. Tack för mig!
avd Blomman/Linghed