fredag 10 juli 2009

Rörelse...


Vi vet alla att det är viktigt med rörelse för våra barn. På vår förskola är vi ute ganska mycket vilket betyder att barnen rör sig naturligt. Vi har även inplanerad rörelse i vår lekhall då och då. Till hösten är vi sugna på att utveckla rörelsen för våra barn ännu mer. Vi söker därför tips från er bloggläsare. Har ni något bra gympaprogram, material, lekar eller dyl? Vi är tacksamma för alla tips och idéer.

6 kommentarer:

hesan sa...

På våran förskola använder vi oss av ,friskis och svettis, mini röris 1 och 2. Ett jätte bra material som barnen gillar skarpt.
Helena.

junhe sa...

hihi, tänkte föreslå det som föregående har föreslagit. Vi kommer haka på miniröris 1 i höst, ska bli jättekul med ite nya idéer och tips. lycka till!

junhe

Anonym sa...

På lekarkivets hemsida kan man hitta många lekar för olika tillfällen.
http://www.lekarkivet.se


/camilla

Anonym sa...

Hej.
Jag använder mig av ett matrial som heter Klara, Färdiga, Gå som kommer ifrån gymnastikförbundet. Alla barn älskar det , bra medryckande musik och man hör i låtarna vad man ska göra. Jag rekommendera den starkt.

Anonym sa...

danssagor är roliga att använda - det finns t ex en skiva som heter just Danssagor (Helena Skogh är den som gjorde den) - det är både musik och text, och olika rörelser vävs in i sagans värld. Personligen tycker jag att det är mycket roligare att hitta på egna dansagor eller rörelseäventyr, har några färdiga förslag på dem - om ni är intesserade så kan jag mejla dem till er eler lägga ut här på bloggen.
MVH
/Alexandra

Anonym sa...

Bamsegympa är kul (köps på gymnastikföreningens hemsida) och Pippi-gympa (sk mini-röris som de andra redan tipsat om). Brukar även göra olika hinderbanor (krypa, åla, hoppa, balansera som en elefant- ist för efter musik så mha att följa bilder, ibland lägger jag ut ett garnnystan som de får följa (under bord, över stolar, balansera på etc) el sagor där barnen rör sig efter hur jag berättar (som danssagor men den vuxne läser/berättar).