fredag 25 september 2009

Vinkfönster...

Det är inte varje dag det är "jättekul" att säga "Hej då!" till sin mamma eller pappa och bli lämnad på förskolan, speciellt inte när man är nyinskolad.
För att göra själva "vinknings momentet" lite roligare för barnen har vi valt att göra ett "vinkfönster" med ett rutmönster. Barnen tycker det är roligt att välja en ruta att kika igenom och vinka till sin mamma eller pappa, extra kul är det förstås när mamma eller pappa trycker upp sin nästa mot rutan eller byter ruta och vinkar lite överallt :) Ett väldigt enkelt sätt att göra avskedet lite roligare!

3 kommentarer:

Barbro sa...

Vad klurigt! Bra tips!

sytt å sånt sa...

vilken bra ide, att göra det där ibland jobbiga till en lite roligare situation

Anonym sa...

Gillade verkligen detta fönster, så nu har jag också gjort en till mitt dagis. Jag gjorde hålen annorlunda: en stor och en liten fyrkant, cirkel och trekant, en stjärna, en katt och ett mushål. Fick på så sätt in lite former/matematik. Men ideen kom från er, så tack för att ni delar med er.

Tina

Ps. tänkte skicka bilden på mitt fönster till Ingelas lekstuga (jag har gjort lite andra saker oxå till henne), men ni kanske oxå vill ha bilden? Jag ska självklart tala om att jag hittade ideen hos er!