tisdag 20 oktober 2009

Burk med vantar...


En av våra burkar är fylld av vantar i olika färger och mönster. Vantarna är ritade och utklippta från färgat papper och tapet som sedan är laminerat för att hålla bättre.

Burken kan användas som en sorteringsövning där barnen får para ihop vantparen. Man kan även ha burken när man pratar om olika färger, tex ”plocka ut de röda vantarna”, ”lägg alla vantar med blått i en hög” etc. Möjligheterna är oändliga det är bara fantasin som sätter stopp.

5 kommentarer:

Skolkatalogen sa...

Tack för tipset. Jättefin idé. Tror ni att det går att applicera även på en småbarnsavdelning? Det skulle ju kunna vara ett sätt för dem att lära sig grundfärger eller upptäcka mönster förstås, såväl som att komma till insikten att två lika hör ihop eller att två olika kan bli jätteskojigt. Fast det kanske är lättare med de något äldre barnen!?

Hur som helst, ett roligt och användbart tips. Tack för att ni finns.

Anonym sa...

Visst går det att leta vantar med även små barn.
Mönster, färger, siffror och annat går att använda efter nivå.
Ett god ide är att ha olika nivå på vantarna i burken och ge till rätt barn. Utmaningar är alltid roligt, varvat med det som är lätt.

Anonym sa...

Sätt snöre i dem och använd ute, häng upp den ena i buskar och låt barnen leta. Uppskattat!

Helene sa...

Jag har en sydd påse med stickade vantar med olika storlekar, färger och mönster. I början var barnen mest intresserade av att prova vantarna, inte lätt att få alla fingrar rätt så det blev en bra träning:)Men sen flödade en massa olika sorteringsförslag. Mycket poppis!
Men jag måste ju bara testa förslaget att göra vantar att hänga utomhus. Superkul ide!!

Anonym sa...

det finns en fin ramsa man kan använda till vantarna

varje vante har en vän
ingen vill va ensammen
vantar vill va två och två
kan du hitta paren då?