torsdag 26 november 2009

Pepparkaksbröd...

Från pepparkakslera går vi nu över till att bjuda på receptet till vårt favoritbröd, pepparkaksbröd.
Ett super smarrigt bröd som är lätt att göra och perfekt att bjuda på vid tex jul drop-in och lucia.

1 Braspanna.

1 flaska sirap (750g)
125 g smör
2 dl socker (kan uteslutas)
1 l filmjölk
2,5 dl mjöl
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 msk nejlikor
1 msk bikarbonat eller 3 msk bakpulver

Smält sirap, smör och socker.
Blanda ihop de övriga ingredienserna och blanda sedan i den smälta vätskan med de övriga.
Lägg "smeten" i en braspanna och grädda i 175g ca 45 minuter.

Skär upp det färdiga brödet i lagom bitar och servera tillsammans med smör och ost.

3 kommentarer:

Susanne sa...

Hej! Gillar er sida! Fått många bra tips. Men braspanna? är det = långpanna eller? Eller har jag missat nått ;)
Ha det bra. Kram Susanne Room

Bloggarna sa...

Ja, braspanna är samma sak som långpanna.

Anonym sa...

Stämmer verkligen receptet ?
Känns som lite mjöl eller mucket vätska ? Blev inte lyckat !