onsdag 4 november 2009


Snick och Snack Vännerna i Kungaskogen bygger en koja, är en bok som handlar om kompisarna Snick och Snack. I boken ingår även den två CD-skivor med musik och berättelsen läst av Börje Ahlstedt. I slutet av boken finns även texter och noter på sångerna. Vi har även köpt in handdockor (ekorre, igelkott, älg, papegoja, kanin, räv) till boken som vi använder när vi läser sagan.
Under tiden barnen lyssnar på boken dyker det upp små funderingar från barnen som vi sen pratar om. Det handlar bl a om kompisrelationer och hur man ska vara mot varandra. Boken är bra att använda om man t ex ska ha ett kompistema.
Boken är köpt på Ilka.

6 kommentarer:

Lisa sa...

Hej
Denna bok verkar vara perfekt till ändamålet barns lika värde osv. Vilka åldrar riktar sig boken till funkar den till 4-5 åringar.?

Bloggarna sa...

Hej Lisa

Ja vi har använt den till våra 4-5-åringar.

Susanne sa...

Åh - denna måsta jag hitta.
Skulle vara perfekt till oss :)
TACK!!

/Susanne

Caroline sa...

Hej!
Vad roligt att jag hittat er blogg. Se dagens inlägg då Snick var på besök på förskolan Senapskornet i Billdal.

Anonym sa...

Den här boken är helt underbar. För att inte tala om alla härliga sånger som finns till den. På vår förskola gjorde vi en musikal som vi visade för föräldrarna. Vi sydde upp mössor till barnen som föreställde de olika djuren. Det ska komma en fortsättning på boken men vet inte när. Vi kommer att ha detta tema även detta läsår.

Charlotta Thunes sa...

Detta verkar vara något superbra!

Lotta

www.popcornmannenpoppe.se