söndag 1 november 2009

Toalett...

Att det är viktigt hur vi inreder vår miljö på förskolan tror jag alla är medvetna om, att använda miljön som en "tredje pedagogen" genom att inreda så att barnen själva når och kan ta de saker de vill ha. Att ha en tillåtande miljö och en miljö som är föränderlig beroende på barngruppens behov och intressen.
Men ett rum som kanske lätt glöms bort är toaletten. Varför inreda en toalett? kan man kanske undra men vi har satsat på att skapa en toalett med mycket att titta på för att försöka få barnen att sitta längre och stressa ner. Det finns barn som har problem med hård mage och det kan i vissa fall bero på stress, man har helt enkelt inte tid och ro att sitta ner på toaletten. Men vi upplever att det är lättare att "fånga" barnen och få dem att sitta en stund extra genom att ha en trevlig och lockande toalett.

3 kommentarer:

Anna sa...

Inredde vår toalett på förskolan med lite tyg, bokstäver, ord och självlysande stjärnor och djur. Barnen blir glatt överraskade och pedagogerna ville ha likadant på personaltoaletten. Såååå mycket trevligare att gå på toaletten nn, och så mycket att titta på! Bra tips! Tack!

sytt å sånt sa...

det var den vackraste toalett jag skådat, bra tips.

Mib sa...

Åh vad fint. Skulle vilja ha så hemma till och med!