fredag 29 januari 2010

Fiska frågor...


Vi har skrivit ner olika frågor som barn i olika ålder kan svara på. För att göra det lite roligare har vi klippt ut fiskar i olika färger och skrivit frågan på baksidan. Ett gem har vi fäst vid munnen på fisken för att barnen med hjälp av magneten längst ut på fiskespöet ska kunna fånga fiskarna.
Exempel på frågor är:
* Vad heter din mamma och pappa?
* Hämta något som har formen av en cirkel?
* Var bor du?
* Säg ett djur som finns på bondgården?
* Vilken färg får man om man blandar gul och röd?
Svårighetsgraden kan så klart varieras beroende på barnens ålder eller utveckling.
Vi har gjort fiskarna i olika färger för att på ett enkelt sätt även prata om färgerna.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket kul tips på variation till sångfiskar.
Skulle ni vilja lägga ut alla frågor som ni har?
Mvh Anna

bloggarna sa...

Frågarna kan ju variera stort beroende på vilka barn man har och vilken ålder det är på barnen. Det är bara fantasin som sätter gränser.
Man kan ju ställa frågor om allt mellan himmel och jord tex frågor om djur, något som har anknytning till det tema man arbetar med etc.

Makena sa...

Jättekul idé! En sånt fiskset ska jag göra till mina dagbarn! :)

Pampam sa...

Det spelet är verkligen kanon, där man kan få in allt man vill. Barnen bara älskar spelet! Vi har bland annat att barnen ska sjunga sången de får upp, olika frågor t.ex. vilken färg har du på tröjan? Olika uppmaningar t.ex. gå baklänges och hämtar en blå legobit. Bara fantasin som sätter gränser!

Makena sa...

Funderade först på hur man gör om man har barn i olika åldrar samtidigt, så att de får en fråga som passar deras ålder. Kom då på att man kan skriva 2 el 3 frågor på samma fisk och då i olika svårighetsgrader. Och så ställer man den som passar det barnet som fiskat upp fisken just den gången. Som dagmamma har jag ju inte en hel grupp 5 åringar t ex. Utan en 5-åring, ett par 3-åringar och en 2-åring för tillfället. :)