onsdag 3 februari 2010

Reflektion...

Nu är jag och min grupp inne på andra terminen där vi arbetar med temat "Bu och Bä".

För att öka barnens delaktighet i dokumentationen har jag valt att starta varje träff med att vi tillsammans tittar igenom dokumentationen som jag gjort från gången innan. (Dokumentationen består av både text och bilder.)

Jag tycker detta har varit ett bra sätt att få barnen delaktiga i den dokumentation som görs samt att det ger oss ett tillfälle att tillsammans reflektera och tänka tillbaka på "det vi gjort" och inte bara "streta framåt". Reflektionen är viktig för att dokumentationen skall ge någonting. Varför blev det som det blev när vi bakade? Vad kunde vi gjort annorlunda? Det är roligt att lyssna på barnen och höra vad de minns och vad de lägger tyngdpunkten vid, det kan vara saker som de pratar om som jag som vuxen inte lagt så stor vikt vid vid tillfället men som blivit "stort" för dem.

Berätta GÄRNA hur ni gör för att få barnen delaktiga i dokumentationen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei
Jeg bor i Norge og jobber også i en barnehage.Flott blogg med mange fine tips.Kommer nok til å hilse på dere titt og ofte.
Lykke til med bloggen og fortsatt god helg.

Anonym sa...

Hej jag går på lärarutbildningen och hade praktik nu i veckan, då lät jag barnen vara med och skriva bildtext till de bilder jag dokumenterat och samtidigt pratade vi om vad vi hade gjort. jag tänkte att det skulle ge en bra inblick i skriftspröåket och det gjorde de säkert men barnen blev mest sugna på att räkna orden, och sedan bokstäverna