fredag 16 april 2010

Fallskärm..En sån här fallskärm är väldigt uppskattad att använda tillsammans med barnen. Den har funnits länge men har för oss i alla fall fallit i glömska ett tag. Vi tänkte slå ett slag för den. Använde den idag och barnen tyckte det var fantastiskt roligt.

För er som inte använt fallskärm tidigare så börjar man att fördela barnen runt den. Vi brukar låta varje barn hålla i varsin färg. Bara att låta barnen höja fallskärmen och sen sänka den verkar ge en magisk känsla till barnen. Färgerna kan man använda genom att låta två barn med samma färg byta plats medan kompisarna höjer upp fallskärmen så de kan springa under den. Vi avslutade med att höja upp fallskärmen och sen sätta oss i mitten så att fallskärmen föll över oss. Ni kan säkert komma på fler sätt!!

Vad ger då detta barnen ???? Träning i att lyssna, vara uppmärksam och att samarbeta. Så klart är även glädje en stor del.

Om ni inte har en fallskärm och är sugna på att köpa en så kan ni bl a göra det på Tress.com. Där kommer även bilden vi har i inlägget ifrån.

2 kommentarer:

Jakaranda sa...

Just det...en sådan har vi någonstans i Rektorsenheten. Den är ju kul att använda. Ska efterlysa den på måndag. Tack för påminnelsen ;)

Anonym sa...

Länken till Tress ska vara www.tress.com.

Tack för en mycket inspirerande sida!

/Maria